Σιωπές αιχμαλώτων
«Η συμφιλίωση με τη Σκιά και το φωτεινό μέρος της ψυχής μας»
Η αποδοχή και η ενσωμάτωση της Σκιάς στον πυρήνα της ύπαρξής μας, εκεί όπου η αρχέγονη αλχημιστική γνώση που εδρεύει στην ψυχή μας μετατρέπει τον μόλυβδο των εμπειριών μας σε χρυσάφι, είναι που δίνει στη ζωή μας τη μεγαλοσύνη που της αξίζει. Κι αυτή η μεγαλοσύνη είναι στενά συνυφασμένη με το ευάλωτο και την ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης.
Οι ήρωες του Ντοστογιέφσκι, χαρακτήρες των παθών και της Σκιάς, μας φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο, με το μυστήριο και την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, καλώντας μας, να ανα-στοχαστούμε πάνω στην πραγματικότητα του κόσμου μέσα από τα δικά μας πάθη, τις δικές μας ατέλειες, τη δική μας βιωματική εμπειρία.
Και ίσως έτσι, αφήνοντας τον εαυτό μας να μιλήσει μόνος του, αθέατος και άκριτος, να θωπεύσουμε τα προσωπικά μας τραύματα και θραύσματα.
Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.
7 days in Μorocco
Η κρυμμένη ομορφιά των ανατροπών
Αθήνα, Μάρτιος 2020
«Στην αιώρα του κόσμου»
«Ποιο είναι επιτέλους αυτό το αναθεματισμένο νόημα;» αναρωτιόταν επιτακτικά η ηρωίδα ενός απ΄ τα βιβλία που συνόδεψαν τις διακοπές μου το περσινό καλοκαίρι. Το ερώτημά της εντυπώθηκε εμμονικά στο μυαλό μου και μπερδεύτηκε μέσα στα πράγματα της καθημερινότητάς μου, μέχρι που ένα βράδυ συναντήθηκε απρόσμενα με την παραίνεση του Ελύτη «έχεις πολλά να μάθεις αν στο ασήμαντο εμβαθύνεις» που πολλά χρόνια τώρα με σπρώχνει να εστιάζω τον φακό μου στην αιώρα του κόσμου και να ακροβατώ επάνω στα λαθραία ίχνη που τα ασήμαντα της ζωής αφήνουν στην αυλόπορτα της ψυχής μας.
Οι στιχομυθίες ανάμεσα στην ηρωίδα και τον ποιητή, που ταξίδεψαν και τα δικά μου ερωτήματα, έρχονται σήμερα να καλέσουν κι εσάς σ΄ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι που αποπειράται να αποτυπώσει εντυπώσεις και παραλειπόμενα από τον διάπλου του μεγάλου ποταμού του κόσμου. Στην μία όχθη, οι στιγμές που «το αναθεματισμένο νόημα» έρχεται και υψώνει επιτακτικά τον τόνο της φωνής του, απαιτεί στην μοιρασιά τον πρώτο ρόλο, ταλανίζει την καρδιά μας με τις αποχρώσεις της βαθιάς αμφιβολίας. Στην άλλη όχθη, οι στιγμές που η ματαιότητα λαγοκοιμάται, τα τρικυμιώδη της ξεσπάσματα καταλαγιάζουν και η ψυχή μας λούζεται ανέμελη μες την απρόσκοπτη χαρά της ομορφιάς και της σιωπηλής αρμονίας του κόσμου.
Καλό ταξίδι!
In the hammock of the world – Morocco
Ο κάθε τόπος που ταξιδεύουμε συνδέεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, με κάτι πολύ δικό μας, κάτι που δεν περνά μέσα στα λόγια, αλλά αποτυπώνεται στα σχήματα και τα χρώματα των φωτογραφιών μας.
Το ταξίδι μου στο Νότιο Μαρόκο συνδέθηκε με την κρυμμένη ομορφιά των ανατροπών καθώς όλες οι προσδοκίες που έτρεφα γι αυτό το ταξίδι, ματαιώθηκαν, δίχως όμως να με αφήσουν γυμνή και άδεια στη μέση της ερήμου.
Απεναντίας. Οδηγήθηκα, αθόρυβα και σιωπηλά, έτσι όπως μόνον το Μαρόκο ξέρει να ξεναγεί τους επισκέπτες του, σε μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας που μου επέτρεψε να διακρίνω την αρμονία, τη χαρά και το μεγαλείο της ζωής που έκρυβαν από το βλέμμα μου η επιφανειακή ασχήμια, οι μεγάλες αντιθέσεις και η ένδεια. Μια αίσθηση ελευθερίας που με έκανε να παραφράσω, χωρίς αιδώ, τον στίχο του Σεφέρη : «Ας έρθει να με κοιμηθεί όποιος θέλει, μήπως δεν είμαι η έρημος (θάλασσα);».
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα σημειωματάρια ανταλλάσσουν την θερμή τους χειραψία με τις λέξεις, υποδέχονται και τις εικόνες. Κι έτσι, μπορούν να γίνουν μία εξαίρετη παρέα, στις περιόδους που οι βαθιές ρυτίδες στην επιφάνεια της πραγματικότητας στρέφουν τον φωτογράφο σε πιο υπόγειες διαδρομές, προκειμένου να αναζητήσει τα λαθραία εκείνα ίχνη που η αφανής –και πιο στέρεα- πλευρά του κόσμου συνηθίζει να αφήνει, αθόρυβα και σιωπηλά, στην αυλόπορτα της ζωής μας.
Ένα τέτοιο σημειωματάριο, γραμμένο σε στιγμές που η ματαιότητα λαγοκοιμόταν, αποκαλύπτοντας έτσι, άθελά της, την απρόσκοπτη ομορφιά που κρύβεται συχνά μέσα στο τίποτα και στο μηδέν αυτού του κόσμου,
σας προσκαλώ να ξεφυλλίσουμε σήμερα μαζί -αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αναθεματισμένο νόημα και όλα όσα ταλανίζουν την ψυχή μας με τις αποχρώσεις της βαθιάς αμφιβολίας…
Δείτε την έκθεση εδώ
«Σημειωματάριο εντυπώσεων»
32 ίχνη της αόρατης πλευράς του ορατού
Ένας από τους λόγους που μου αρέσουν τα σημειωματάρια είναι ότι δέχονται μέσα τους, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, τις ερωτηματικές προτάσεις. Κι ένας άλλος είναι ότι δείχνουν αμέριστη αποδοχή απέναντι στις ατέλειες -από τα κολλυβογράμματα ξεκινώντας και φθάνοντας μέχρι το ασυνάρτητο των συλλογισμών σου. Καλοδέχονται ακόμη και σκόρπιες λέξεις, μισοτελειωμένες φράσεις, συνθηματικά μότο και γενικώς όλα τα αδέσποτα που μπορεί να έχουν, καθοδόν, τραβήξει την προσοχή σου.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα σημειωματάρια ανταλλάσσουν την θερμή τους χειραψία με τις λέξεις, υποδέχονται και τις εικόνες. Κι έτσι, μπορούν να γίνουν μία εξαίρετη παρέα, στις περιόδους που οι βαθιές ρυτίδες στην επιφάνεια της πραγματικότητας στρέφουν τον φωτογράφο σε πιο υπόγειες διαδρομές, προκειμένου να αναζητήσει τα λαθραία εκείνα ίχνη που η αφανής –και πιο στέρεα- πλευρά του κόσμου συνηθίζει να αφήνει, αθόρυβα και σιωπηλά, στην αυλόπορτα της ζωής μας.
Ένα τέτοιο σημειωματάριο, γραμμένο σε στιγμές που η ματαιότητα λαγοκοιμόταν, αποκαλύπτοντας έτσι, άθελά της, την απρόσκοπτη ομορφιά που κρύβεται συχνά μέσα στο τίποτα και στο μηδέν αυτού του κόσμου,
σας προσκαλώ να ξεφυλλίσουμε σήμερα μαζί -αφήνοντας για λίγο στην άκρη το αναθεματισμένο νόημα και όλα όσα ταλανίζουν την ψυχή μας με τις αποχρώσεις της βαθιάς αμφιβολίας…
1. Ένα ξερό φύλο καθρεφτίζεται στα νερά του ποταμού Σπρέε
2. Ένα παιδί ρίχνει το βλέμμα του στη θάλασσα της Ναυπάκτου.
3. Παρέα παιδιών χορογραφεί το παιχνίδι της στην αμμουδερή πλατεία της Ερεσού
4. Τα παιδιά του Λεοντείου παίζουν θέατρο –μεταξύ των θεατών και ο Ντάστιν Χόφμαν
5. Μια αφανής αράχνη πλέκει τον ιστό της
6. Νούφαρα κόκκινα υπάρχουν;
7. Παραμορφώσεις οφειλόμενες σε αντικατοπτρισμούς -στην πλατεία της Δρέσδης
8. Μια βραδιά παρέα με το τραμπολίνο -στο πάρκο Τρίτση
9. Οι αφίσες επηρεάζουν τους ζωντανούς περιπατητές ή το αντίστροφο;
10. Καφενείο στο λιμάνι της Χίου –κι εγώ στο πλοίο
11. Καταστρωματικός παρατηρητής του κόσμου
12. Ένα παράθυρο ανοιχτό -στην θεατρικότητα της ζωής
13. Gay περηφάνια –για όλους
14. Καθρέφτης εποχής (κατά το ταινία εποχής)
15. Οικοσκευή σκυλιού
16. Νυχτερινός φωτισμός
17. Κολώνα της ΔΕΗ πυρπολεί τα στάχυα
18. Εβραϊκό μουσείο στην οδό Lindenstraße 9-14
19. Αντανάκλαση –στον ίδιο ποταμό με το ξερό φύλλο
20. Ξερό κλαδί
21. Ερημοκλήσι
22. Επίδειξη σκιάς
23. Τα φαντάσματα του Ρίο –πριν το Αντίρριο
24. Φανοστάτες
25. Νυχτερινό
26. Υδάτινες διαδρομές
27. Βάρκα με κομμένο σχοινί
28. Πανσέληνος -χωρίς λυκάνθρωπο
29. Μορφάζω
30. Ένα ή δύο ζευγάρια κολυμπούν στα νερά του Αγίου Νικήτα;
31. Το μαύρο κουτί και η χαρμολύπη
32. Διασχίζοντας τον ποταμό –της λατρεμένης Ξάνθης
‘’Windows in the light and the shade/shadow of Berlin”
«Παράθυρα στο φως και στη σκιά του Βερολίνου»
Η γοητευτική συνταγή των γιατρών αλλοτινής εποχής «Αλλάξτε ατμόσφαιρα, θα σας κάνει καλό», που ξανάφερε στη μνήμη μου ο Πονταλίς με τα «Παράθυρα» του, ήταν το έναυσμα για ένα μακροήμερο ταξίδι στο Βερολίνο, το φθινόπωρο του 2007.
Με την ελπίδα να ανταμώσω αντίδοτα και γιατροσόφια, που χρειαζόμουνα κατεπειγόντως εκείνη την περίοδο, «για να αντέξω τη θλίψη του άρρωστου καιρού μας», πήρα τα πράγματα απ΄την αρχή και τα ταξίδεψα σ΄έναν δημοφιλή προορισμό, παρέα με τη μηχανή μου.
Το Βερολίνο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρά του στάθηκε ένας τόπος φιλικός, μια πόλη στοργική που έστειλε την «κρίση» μου να βυθιστέ με ραθυμία στις σιωπές και τα αποσιωπητικά της. Της δάνεισε καθρέφτες για να δει το πρόσωπό της, της χάρισε τραμπάλες και τσουλήθρες για να παίξει με το φως και τις σκιές της, της γνώρισε την τέχνη για να ανοίξει τα κλειστά τς τα παράθυρα, της άναψε τα φλας της για να παρακάμψει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη ζωή της Αθήνας.
Κι αν αληθεύει πως οι τόποι είναι κατά το μάλλον αφορμή για ν΄αντικρίσει τα χίλια πρόσωπά της η ψυχή μας, τότε ίσως να παίξει έναν τέτοιο ρόλο και για σας η συνάντηση με τα «Παράθυρα στο φως και στη σκιά του Βερολίνου».
Φεβρουάριος 2010
Η παρηγορητική μελαγχολία της Π(π)όλης
«…κάθε λέξη σχετικά με τον χαρακτήρα, την ψυχή ή την υπόσταση μιας πόλης, με ένα έμμεσο τρόπο, γυρίζει σε συζήτηση για τη δική μας ψυχική κατάσταση. Η πόλη πέραν από εμάς τους ίδιους δεν έχει άλλο κέντρο»
Ορχάν Παμούκ
Ήθελα πάντα να επισκεφθώ την Πόλη. Kι η επιθυμία αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη μετά τη συνάντησή μου με τις φωτογραφίες του Αρά Γκιουλέρ και τις εκμυστηρεύσεις του Ορχάν Παμούκ για τη μελαγχολική ατμόσφαιρα της Πόλης.
Πολλές φορές είχα προγραμματίσει το ταξίδι, όμως, κάθε φορά, κάτι συνέβαινε και αναβαλλόταν. Ώσπου, το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μια αναπάντεχη κακοκαιρία στην προσωπική μου ζωή, κάτι μέσα μου με οδήγησε παρορμητικά προς τα νερά του Βοσπόρου. Επέλεξα να ταξιδέψω οδικώς, καθώς πίστευα ότι η συνεχής (μετα)κίνηση, η εναλλαγή των τοπίων και η σιωπή θα συντρόφευαν με τον καλύτερο τρόπο το νωπό ακόμη πένθος μου.
Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού φωτογράφιζα, απλά και μόνον γιατί ήταν το μόνο που με παρηγορούσε.
Μήνες μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα, όταν έριξα ξανά το βλέμμα μου στις φωτογραφίες του ταξιδιού, είδα πως η Πόλη μου είχε δώσει την ευκαιρία να «ακουμπήσω» στα τοπία της, στα πρόσωπα των άγνωστων ανθρώπων, στους δρόμους και στα καλντερίμια της, στους νυχτερινούς φωτισμούς, στην ιδιόμορφη αρχιτεκτονική των παλαιών και σύγχρονων κτισμάτων το κάθε βήμα της μαιανδρικής και μπερδεμένης διαδρομής που είχε γράψει μέσα μου ο πόνος.
Η μελαγχολία της Πόλης στάθηκε παρηγορητική στη φάση που βρισκόμουν, καθώς ταίριαξε με την ατμόσφαιρα που ένιωθα μέσα μου. Οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις της, έτσι καθώς έψαχναν να βρουν την χαμένη τους ισορροπία, αγκάλιασαν λες και τα δικά μου ακραία, λόγω πένθους, συναισθηματικά καιρικά φαινόμενα, λειαίνοντας κάπως την τραχειά τους επιφάνεια. Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβω, η οικειοποίηση που μου επέτρεψε το «πνεύμα» της Πόλης ενστάλαξε, δειλά-δειλά, μέσα μου, τη διάθεση για ζωή, εξορίζοντας, με ήρεμο και αθόρυβο τρόπο, το συναισθηματικό τοπίο που πριν όριζε η απώλεια.
Έτσι κάπως η Κωνσταντινούπολη έγινε η δική μου πόλη. Η ιστορία της συναντήθηκε με τη δική μου προσωπική ιστορία, βάζοντάς με να σκεφθώ πως, ίσως, η μεγαλύτερη ευεργεσία που μπορεί να προσφέρει η τέχνη να είναι αυτή η δυνατότητα που μας δίνει να αφηγηθούμε τη δική μας προσωπική ιστορία και να συμφιλιωθούμε με άγνωστα ή «απορριμμένα» κομμάτια του εαυτού μας, ακόμη κι όταν, επιφανειακά τουλάχιστον, καταπιανόμαστε με τις ιστορίες της ζωής των άλλων ή αποτυπώνουμε στα φωτογραφικά μας καρέ τα πράγματα του έξω κόσμου.
Ίσως, αν είχα επισκεφθεί την Πόλη σε μια διαφορετική προσωπική φάση, να αποτύπωνα άλλα πράγματα στα καρέ μου. Ίσως, πάλι, να έριχνα το βλέμμα μου και στα ίδια, από μιαν άλλη όμως οπτική γωνία, αφού στις φωτογραφίες αποτυπώνει κανείς τον κόσμο που έχει μέσα του κι αφού «η πόλη, η κάθε πόλη, πέραν από μας δεν έχει άλλο κέντρο».
Δείτε την έκθεση εδώ
Ph…ant…asmata / Φαντάσματα
Δεν είναι αλήθεια, λενε,
πως υπάρχουνε φαντάσματα
μα έλα και να το αποδείξεις
όταν τις νύχτες νιώθεις
χέρια άγνωστων θεών
να ανασταίνουνε το σώμα σου
και τις θωπείες των πνευμάτων
να ανακατεύουν τα μαλλιά σου
Δεν ξέρω, απαντώ, σαν με ρωτάνε
Πράγματα που θέλουν αποδείξεις
Δεν ξέρω, απαντώ, μα τα γνωρίζω
Δείτε την έκθεση εδώ
“WabiSabi –μια προσέγγιση στο εφήμερο”
Η ομορφιά της ατέλειας και της παροδικότητας
nothing lasts
nothing is finished
nothing is perfect,
imperfections make people and objects unique
Το εφήμερο της ύπαρξης και το αέναο του ταξιδιού μας στον κόσμο είναι συχνά η ουσία που βρίσκεται πίσω από την καλλιτεχνική έκφραση.
Η φωτογραφική πράξη προσιδιάζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο στην αίσθηση του εφήμερου.
Τα φωτογραφικά καρέ έχουν την διάρκεια της στιγμής. Μέσα σε αυτήν γεννιούνται, μέσα σε αυτήν κάνουν τον κύκλο της ζωής τους, μέσα σε αυτήν πεθαίνουν.
Με αυτόν τον τρόπο μας εξοικειώνουν κάπως με την παροδικότητα και το θάνατο, αν βέβαια δεχθεί κανείς ότι η οικειότητα μπορεί ποτέ να είναι συμβατή με την ανυπαρξία!
—
The ephemeral of existence and the perpetuity of our journey in the world are often the essence behind artistic expression.
Through our photographic dialogue we, too, wished to speak of this ‘duet’, as the action of photographing expresses in its own particular way the sense of the ephemeral.
Each photographic still is of momentary duration. Within the space of a moment it is born, runs its cycle, and dies.
In this way it assists us in coming to terms somewhat with transience and death; if one can of course accept that familiarity could ever be compatible with non-existence!
Transformations
Tις ρίζες κι αν βρούμε
το αίνιγμα του δένδρου δεν θα απαντήσουμε
γιατί το αόρατο, ορατό γίνεται σε τόπο άλλο από κείνον που το γεννά
In the hammock of the world – Paris
In the hammock of the world – Poland
My Inner Voice – Color
In the hammock of the world – SPAIN
Η συνάντησή μου με τους τόπους, μέσα από τα ταξίδια μου στον κόσμο, είναι έντονα χρωματισμένη από την ασυνείδητη πρόθεση που με οδήγησε εκεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κι έτσι δεν ξέρω κατά πόσο οι φωτογραφίες μου από την Πράγα δείχνουν την Πράγα και άλλων ταξιδιωτών ή αποτυπώνουν την έντονη αίσθηση που είχα όταν βρέθηκα εκεί, μιας πόλης διανθισμένης από εικόνες που ξυπνούν τα κοιμισμένα όνειρα και τις λησμονημένες επιθυμίες των επισκεπτών της.
Κι ούτε μπορώ με σιγουριά να πω ότι η εξωστρέφεια που απέδωσα στην πόλη του Βερολίνου, καθώς η περιπλάνηση στο μεταμοντέρνο περιβάλλον του με βοήθησε να ανοίξω πολλά από τα κλειστά παράθυρα της ψυχής μου, έχει μέσα της κάποια δόση αντικειμενικής αλήθειας γι΄ αυτή την πόλη.
Εκείνο όμως που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι οι τόποι γίνονται καθρέφτες που μας βοηθούν να κοιτάξουμε με μια καινούρια και πιο φρέσκια ματιά τον εαυτό μας.
My Inner Voice – B&W
Μια από τις πιο αγαπημένες μου λέξεις στη φωτογραφική ορολογία είναι ηλανθάνουσα εικόνα. Με γοητεύει η ιδέα ότι οι εικόνες προϋπάρχουν σε μια άλλημορφή, άυλη, μέχρι να έρθει η ώρα τους να γίνουν ορατές. Η τεχνολογία βέβαια έχειπαραγκωνίσει αυτή την έννοια, μια και τώρα πια δεν δίνει στη φωτογραφία τηνευκαιρία να κυοφορηθεί, σαν άλλο έμβρυο.
Μέσα σε μια λανθάνουσα υπόσταση της ύπαρξής της, όμως πειράζοντας λίγο τοπεριεχόμενο της λέξης, μπορούμε να πούμε πως η λανθάνουσα εικόνα είναι εκείνη ηανείπωτη ατμόσφαιρα που προϋπάρχει μέσα στην ψυχή του φωτογράφου, καθώςπεριπλανιέται μέσα στις γειτονιές του κόσμου αναζητώντας την όψη της εσωτερικήςτου φωνής.
Μέσα σε αυτό το προσωπικό σημειωματάριο, των όψεων της δικής μου εσωτερικήςφωνής, ανατρέχω κάθε φορά που νιώθω την ανάγκη για ένα έρεισμα, προκειμένου νααντιμετωπίσω τις προκλήσεις που φέρνουν στη ζωή μου οι πιο άνυδρες εποχές.
The spirit of objects / Η αύρα των πραγμάτων
«Θέλει η ζωή μου ντύσιμο, φουστάνι τριζάτο, πλουμιστό, να κρύβω στις πιέτες του τα μυστικά μου…αλλά και πράγματα μικρά και «ευτελή»…χάντρες γυαλιστερές, ένα χαμόγελο από χαρτί, ο θαμπωμένος απ΄ την ανάσα μου καθρέφτης…το παπούτσι μου, μα που πήγε το άλλο, που πέταξα στο πάτωμα το βράδυ…;».
Μέσα σε αυτό το προσωπικό σημειωματάριο, των όψεων της δικής μου εσωτερικής φωνής, ανατρέχω κάθε φορά που νιώθω την ανάγκη για ένα έρεισμα, προκειμένου να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που φέρνουν στη ζωή μου οι πιο άνυδρες εποχές.
The vision of my inner voice
Μια από τις πιο αγαπημένες μου λέξεις στη φωτογραφική ορολογία είναι η λανθάνουσα εικόνα. Με γοητεύει η ιδέα ότι οι εικόνες προϋπάρχουν σε μια άλλη μορφή, άυλη, μέχρι να έρθει η ώρα τους να γίνουν ορατές. Η τεχνολογία βέβαια έχει παραγκωνίσει αυτή την έννοια, μια και τώρα πια δεν δίνει στη φωτογραφία την ευκαιρία να κυοφορηθεί, σαν άλλο έμβρυο, μέσα σε μια λανθάνουσα υπόσταση της ύπαρξής της, όμως πειράζοντας λίγο το περιεχόμενο της λέξης μπορούμε να πούμε πως η λανθάνουσα εικόνα είναι εκείνη η ανείπωτη ατμόσφαιρα που προϋπάρχει μέσα στην ψυχή του φωτογράφου καθώς περιπλανιέται μέσα στις γειτονιές του κόσμου αναζητώντας την όψη της εσωτερικής του φωνής.
Μέσα σε αυτό το προσωπικό σημειωματάριο, των όψεων της δικής μου εσωτερικής φωνής, ανατρέχω κάθε φορά που νιώθω την ανάγκη για ένα έρεισμα, προκειμένου να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που φέρνουν στη ζωή μου οι πιο άνυδρες εποχές.
The evening dimension of life / Η νυχτερινή διάσταση της ζωής
Ώρες αγρύπνιας
σκυμμένες πάνω στα αυτονόητα του κόσμου
Ώρες αγρύπνιας
προορισμένες να κάνουν φανερό το αφανέρωτο
Η Αγγελική Καστρινέλλη, φωτογράφος, Art Therapist και δημιουργός της μεθόδου Inner Vision Photography, πραγματοποιεί, σε συνεργασία με τους χώρους D’ art και Hubits, 3 Workshops της μεθόδου Inner Vision Photography με διαφορετική θεματική.
Στόχος των workshops είναι η βιωματική εμπειρία των συμμετεχόντων σε μια διευρυμένη οπτική του φωτογραφικού μέσου που συνδυάζει τις αρχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τεχνάσματα της Art Therapy και του NLP.
Τα workshops απευθύνονται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν το φωτογραφικό τους βίωμα και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν την παρατήρηση του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου μέσα από το φακό.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ