Η γοητευτική συνταγή των γιατρών αλλοτινής εποχής «Αλλάξτε ατμόσφαιρα, θα σας κάνει καλό», που ξανάφερε στη μνήμη μου ο Πονταλίς με τα «Παράθυρα» του, ήταντο έναυσμα για ένα μακροήμερο ταξίδι στο Βερολίνο, το φθινόπωρο του 2007.

Με την ελπίδα να ανταμώσω αντίδοτα και γιατροσόφια, που χρειαζόμουνακατεπειγόντως εκείνη την περίοδο, «για να αντέξω τη θλίψη του άρρωστου καιρούμας», πήρα τα πράγματα απ΄την αρχή και τα ταξίδεψα σ΄έναν δημοφιλή προορισμό, παρέα με τη μηχανή μου.

Το Βερολίνο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρά του στάθηκε ένας τόπος φιλικός, μιαπόλη στοργική που έστειλε την «κρίση» μου να βυθιστεί με ραθυμία στις σιωπές καιτα αποσιωπητικά της. Της δάνεισε καθρέφτες για να δει το πρόσωπό της, της χάρισετραμπάλες και τσουλήθρες για να παίξει με το φως και τις σκιές της, της γνώρισε τηντέχνη για να ανοίξει τα κλειστά της παράθυρα, της άναψε τα φλας της για ναπαρακάμψει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη ζωή της Αθήνας.

Κι αν αληθεύει πως οι τόποι είναι κατά το μάλλον αφορμή για ν΄αντικρίσει τα χίλιαπρόσωπά της η ψυχή μας, τότε ίσως να παίξει έναν τέτοιο ρόλο και για σας ησυνάντηση με τα «Παράθυρα στο φως και στη σκιά του Βερολίνου».

Φεβρουάριος 2010

 Next
Η ΥΛΗ ΜΟΝΗ
Previous
Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ Π(π)ΟΛΗΣ
More Portfolios