Seminars

Home

«The vision of my inner world»Φωτογραφικό Σεμινάριο


με την Αγγελική Καστρινέλλη«Διδάσκουμε καλύτερα ό,τι εμείς οι ίδιοι χρειαζόμαστε περισσότερο να μάθουμε», είχα διαβάσει κάπου κι από κείνη τη στιγμή άρχισε να περιπλανιέται μέσα μου η σκέψη πως ίσως και να «φωτογραφίζουμε καλύτερα ό,τι εμείς οι ίδιοι χρειαζόμαστε περισσότερο να δούμε».

Μέσα από αυτό το πρίσμα αναστοχαζόμενη τη σχέση μου με την Φωτογραφία, στάθηκα στο ρόλο που έχει διαδραματίσει στη ζωή μου και στο πώς εξελίχθηκε, μέσα στα χρόνια, σε μια πολύτιμη συνταξιδιώτισσα που μοιράζεται τις αναζητήσεις και τις αμφιταλαντεύσεις μου, τις αντιφάσεις και τις συχνές αναμετρήσεις με τον εαυτό μου….

Γνωρίζοντας, λοιπόν, από πρώτο χέρι, πως η φωτογραφική πράξη –προσιτή, αγαπητή κι ευχάριστη καθώς είναι- μπορεί να γίνει το μέσο για να συνδεθούμε με το προσωπικό μας «γιατί» και να αισθανθούμε ότι «χτίζουμε τον δικό μας καθεδρικό ναό», θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μου με εσάς.. που αγαπάτε τη φωτογραφία ή που θέλετε να γνωρίσετε την τέχνη της και να σας προσκαλέσω να δοκιμάσετε μια καινούρια συνταγή, προσωπική και ιδιόχειρη, που μπορεί να αναδείξει τη δημιουργική σας φύση και να σας καθοδηγήσει ώστε να δώσετε μορφή και περιεχόμενο στις λανθάνουσες εικόνες του εσωτερικού σας κόσμου.

Κι επειδή, όπως είπε και ο Αϊνστάιν, «για να ξυπνήσει κανείς τη δημιουργικότητα πρέπει να αναπτύξει την τάση του για παιχνίδι», στις συναντήσεις μας, ενθαρρύνονται, μέσω πρωτότυπων βιωματικών φωτογραφικών ασκήσεων, η ελεύθερη έκφραση και ο πειραματισμός, τα λάθη και οι α-στοχίες, καθώς εκεί κυοφορούνται τις πιο πολλές φορές τα σπέρματα της προσωπικής και καλλιτεχνικής μας εξέλιξης.

Και κάπως έτσι, με συνεπιβάτες τη φρέσκια ματιά, τη βιωματική γνώση και το ομαδικό πνεύμα, οδηγούμαστε, στο τέλος του σεμιναρίου, στην άρθρωση μιας προσωπικής γραφής που ενσωματώνει τα ατομικά βιώματα στη κοινή γλώσσα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εμφυσώντας νέα πνοή στο προσωπικό μας έργο.

Ο βασικός κορμός του σεμιναρίου απαρτίζεται από 20 αυτοτελή workshops τρίωρης διάρκειας με διαφορετική θεματολογία το καθένα.

Το σεμινάριο μπορεί να γίνει ομαδικά (ομάδες 4-6 ατόμων) και ατομικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου ατόμου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ /workshop για το ομαδικό και 50 ευρώ /workshop για το ατομικό.


Συχνές ερωτήσεις


1. Χρειάζεται να έχει κάποιος γνώσεις φωτογραφίας για να παρακολουθήσει το σεμινάριο;


Όχι. Και ο λόγος είναι ότι στο συγκεκριμένο σεμινάριο η φωτογραφία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο. Οι ασκήσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην εξαρτώνται από το επίπεδο της γνώσης που έχει κάποιος στη γλώσσα της φωτογραφικής τεχνικής. Απευθύνεται επίσης και σε όσους αναζητούν να βρουν ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης.


2. Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε όσους σχετίζονται ή θέλουν να σχετιστούν με τη φωτογραφία;


Όχι απαραίτητα. Το σεμινάριο χρησιμοποιεί τη φωτογραφία σαν μέσο αφύπνισης της δημιουργικότητας, και σίγουρα κάποιος που θα το παρακολουθήσει θα αποκτήσει και φωτογραφική γνώση, τόσο στο τεχνικό όσο και στο καλλιτεχνικό επίπεδο. Όμως δεν είναι απαγορευτικό και για εκείνους που καταπιάνονται με κάποια άλλη μορφή δημιουργικής έκφρασης.


3. Μπορεί και κάποιος που δεν έχει ή δεν ενδιαφέρεται να έχει σχέση με οποιαδήποτε μορφή τέχνης να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο;


Φυσικά καθώς η δημιουργικότητα δεν έχει να κάνει μόνον με την τέχνη, έχει να κάνει ευρύτερα με τη ζωή μας και είναι σίγουρο ότι κάποιος που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο θα μάθει πολλά για τον εαυτό του, τις επιλογές του, τις βαθύτερες και πιο αληθινές ανάγκες και επιθυμίες του.


4. Τι μπορεί να προσφέρει το σεμινάριο σε κάποιον που ήδη έχει ένα φωτογραφικό υπόβαθρο;


Να εμβαθύνει και να δώσει νέα πνοή στο καλλιτεχνικό του έργο


5. Χρειάζεται να παρακολουθήσει κανείς και τα 20 workshops;


Όχι απαραίτητα. Με τα 20 ολοκληρώνεται ένας κύκλος, αλλά επειδή είναι αυτοτελή μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μεμονωμένα κάποιο ή κάποια workshops που η θεματολογία τους μπορεί να του κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον.


6. Τι μπορεί να προσφέρει το σεμινάριο σε κάποιον που θα το παρακολουθήσει;


Το μότο που διέπει το σεμινάριο είναι “explore the unknown, rediscover the familiar” και πιστεύω πως η φωτογραφία είναι το πιο κατάλληλο μέσο για να μας βοηθήσει να το βιώσουμε και να το κάνουμε πράξη στη ζωή μας καθώς η φωτογραφική πράξη μπορεί να μας διδάξει με τρόπο ευχάριστο και απολαυστικό μερικά από τα μεγαλύτερα μυστικά της καλής ζωής!


Άνθρωποι που παρακολούθησαν το σεμινάριο έβαλαν τη δική τους πινελιά στην προσφορά του σεμιναρίου στη ζωή τους :


Το σεμινάριο με βοήθησε :


 Να (επανα)συνδεθώ με τον εαυτό μου και τους άλλους

 Να μάθω πώς να κάνω σημαντική την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου, ακόμη και την πιο ασήμαντη

 Να μάθω πως να αξιοποιώ την εσωτερική μου ζωή και τον πλούτο της

 Να νιώσω τη χαρά της δημιουργίας

 Να νιώσω τη χαρά του παιχνιδιού και της ελεύθερης έκφρασης

 Να ανακαλύψω πράγματα για τον εαυτό μου με τρόπο ανάλαφρο και ευχάριστο

 Να αφυπνίσω και να αξιοποιήσω την εσωτερική μου γνώση και τη βιωματική μου εμπειρία

 Να παίξω με τους άλλους, να ανταλλάξω, να αλληλεπιδράσω, να μοιραστώ, να επικοινωνήσω, να σχετιστώ

 Να ανακαλύψω το δικό μου μέσο δημιουργικής έκφρασης

 Να εμβαθύνω και να δώσω νέα πνοή στο καλλιτεχνικό μου έργο


Συντονίστρια : Αγγελική Καστρινέλλη

Φωτογράφος, Art Therapist


Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου ΕΔΩ


© Powered by PyroArtis - All rights reserved