Workshops

Inner Vision Photography Workshops *

Focus

Η Αγγελική Καστρινέλλη, ασχολείται με τη φωτογραφία, από πάντα. Αρχικά ασυνείδητα, φυσικά και στη συνέχεια με επαγγελματική εξειδίκευση. Από παιδί μπορούσε να απομονώσει τις εικόνες που δεν έβλεπαν οι γύρω της.

Οι λανθάνουσες σκηνές της  αθέατης  ζωής, περνούσαν σταδιακά από έναν επεξεργαστή συναισθημάτων και βιωμάτων και έδιναν, την αποφασιστική στιγμή, νόημα, μορφή και ενέργεια σε μία δύναμη,  καλλιτεχνικής δημιουργίας και εξέλιξης.

Στη συνέχεια, κατανόησε, μέσα από την άρρητη  παρατήρηση, την περισυλλογή και τον εσωτερικό στοχασμό, ότι η φωτογραφική μηχανή, μπορεί να διδάξει τους ανθρώπους πώς να βλέπουν χωρίς μία μηχανή (Dorothea Lange).

Η φωτογραφία έδωσε και συνεχίζει να προσφέρει, απαντήσεις στα προσωπικά «γιατί», που υποβοηθούν την ανάδειξη του εσωτερικού μας πυρήνα, ως ατόμων, με σκοπό την ισορροπία μεταξύ του «φαίνεσθαι» και του «είναι».

 

Personal Growth through the Lens

Η Αγγελική Καστρινέλλη, συντονίζει από το 2017, σεμινάρια, αυτογνωσίας και εσωτερικής παρατήρησης, με μέσο τη φωτογραφία.

Η ανάγκη για αυτό το βήμα, που σημαίνει άνοιγμα και μοίρασμα, με όποιον επιθυμεί ένα ταξίδι αφύπνισης, που ξεκινά από το βλέμμα και καταλήγει στο πνεύμα, προέκυψε μετά τη συνειδητοποίηση, ότι η φωτογραφική τέχνη συνδέεται με την αθέατη εσωτερική ζωή.

Με βάση αυτή τη συνειδητοποίηση, όλοι, όσοι επιθυμούν να αναγνωρίσουν την εσωτερική τους ζωή, να την κατανοήσουν και να την αξιοποιήσουν για τη δημιουργία, ενός αυθεντικού προσωπικού έργου, όλοι όσοι αναζητούν μια φρέσκια ματιά μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο βιωματικό Σεμινάριο Φωτο-Γραφής και Μετά-Ποίησης σε ατομικό επίπεδο ή σε δημιουργικά γκρουπ.

Κάθε κύκλος σεμιναρίων είναι μοναδικός γιατί η κάθε ομάδα, οδηγεί τη διαδικασία. Δεν θα βρείτε υλικό από προηγούμενα σεμινάρια, φωτογραφικό ή άλλο, καθώς η ενέργεια των συμμετεχόντων και η διάδρασή τους με τη συντονίστρια και με τις εσωτερικές τάσεις, που αναδύονται, διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα και σχηματοποιούν την μεταποιητική διαδικασία, για όλους.

Κάθε φορά αλλιώς.

 

Self re-discovery

Κατά τη διάρκεια των 12 αυτοτελών συναντήσεων – σταθμών του ταξιδιού μας, βιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφική πράξη συμβάλλει στην αποκάλυψη της «λανθάνουσας εικόνας» του εαυτού μας και στην επίγνωση της μοναδικότητάς μας. Η αποκάλυψη αυτή ανατροφοδοτεί σταδιακά τη δημιουργικότητά μας και μας (καθ)οδηγεί στην ανάπτυξη του αυθεντικού φωτογραφικού μας έργου.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε σας που χρησιμοποιείτε τη φωτογραφία ως μέσο έκφρασης και θέλετε να εμπλουτίσετε το φωτογραφικό σας βίωμα, όσο και σε σας που θέλετε να ξεκινήσετε την εσωτερική και εξωτερική παρατήρηση, μέσα από το φακό.

Μαθαίνουμε μέσα από τη φωτογραφία, να ξαναγράφουμε την προσωπική μας ιστορία, με φως (αντί για λέξεις). Να μεταποιούμε σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες και βιώματα, που μας στοιχειώνουν ή που έχουμε κρύψει βαθιά. Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία διορθωτική εμπειρία.

Στο σεμινάριο Inner Vision Photography, δεν υπάρχουν άχρηστα υλικά, τυχαίες παρατηρήσεις, αφελείς ερωτήσεις, λάθη και αστοχίες. Όλα είναι χρήσιμα, ωφέλιμα και έχουν φωνή. Είμαστε εκεί για να την ακούσουμε, για να αγκαλιάσουμε το «μικρό» μας εαυτό, γυμνοί από κοινωνικούς ρόλους και τις ιδιότητές μας.

Μέσα σε αυτό το σεμινάριο διδάσκουμε και μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, δίνουμε και παίρνουμε αγάπη, συμβιώνουμε, συμπορευόμαστε, συναισθανόμαστε ο ένας τον άλλον.

Η φωτογραφία είναι το μέσο που μας βοηθά σε αυτή τη διαδρομή. Τόσο η φωτογραφική διαδικασία όσο και το φωτογραφικό αποτέλεσμα γίνονται οι οδηγοί και οι καθρέφτες που μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας και να κατανοήσουμε τις μεταβάσεις που πρέπει να γίνουν, τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να γεμίσουμε το ταξίδι μας στον κόσμο, με συναισθήματα και ουσία.

Μαθήματα ζωής μέσω της φωτογραφίας.

*Τα Workshops της μεθόδου Inner Vision Photography παρέχονται:

  • ατομικά
  • ομαδικά (ομάδες μέχρι 10 άτομα) και
  • διαδικτυακά (ατομικά και ομαδικά)

SEMINAR MODULES

INDIVIDUAL WORKSHOPS

INDIVIDUAL WORKSHOPS

Ατομικές συνεδρίες, δια ζώσης, με την Αγγελική Καστρινέλλη.

Τα βιωματικά σεμινάρια φωτογραφίας, προσαρμόζονται σε επίπεδο one on one.


WEBINARS

WEBINARS

Συνεδρίες, με την Αγγελική Καστρινέλλη, μέσω διαδικτύου. Οne on one, βιωματικά σεμινάρια φωτογραφίας, με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. zoom, skype).


Δεν πίστευα ποτέ πως οι φωτογραφίες που τραβούσα χωρίς καμιά σκέψη θα αποκάλυπταν τόσα πολλά για τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα όσα είχα κρυμμένα κάτω από το χαλί μου!

Βασιλική
Οι ασκήσεις που κάναμε στα Workshops με βοήθησαν πολύ να καταλάβω το πόσο ο τρόπος που έβλεπα τα πράγματα γινόταν εμπόδιο για να φέρω τα αποτελέσματα που ήθελα στη ζωή μου.

Ιωάννα
Νιώθω πως αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και πως τώρα εκδηλώνομαι πιο εύκολα προς τα έξω αφού νιώθω λιγότερο φόβο στο να κάνω λάθος ή στο ότι σε κάποιους μπορεί και να μην αρέσει αυτό που είμαι ή αυτό που δημιουργώ!

Καλλιόπη
Η Inner Vision Photography είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός τέχνης και θεραπείας! Δημιουργείς το δικό σου καλλιτεχνικό έργο και παράλληλα παίρνεις μαθήματα ευζωίας και προσωπικής ανάπτυξης! Σε ευχαριστώ Αγγελική γι αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Χριστίνα
Νιώθω πως τώρα καταλαβαίνω περισσότερο τους άλλους και οι άλλοι εμένα.

Εύα
Ένα πανέμορφο ταξίδι που με γέμισε με ενθουσιασμό και με ώθησε να κάνω όνειρα για τη ζωή μου

Βασίλης
Η Inner Vision Photography μου έδειξε το πώς μπορώ να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, τόσο στην καλλιτεχνική όσο και στην προσωπική μου ζωή!

Άννα
Μέσα από την Inner Vision Photography ένιωσα ότι το βλέμμα μου ξύπνησε κι άρχισα να παρατηρώ πράγματα που πριν ούτε καν τα έβλεπα

Ελένη
Η Αγγελική με τη ζεστασιά και την υποστήριξή της με ενθάρρυνε να τολμήσω να εκτεθώ και να ανακαλύψω τα ταλέντα και τις δεξιότητες που δεν ήξερα ότι είχα. Μέσα από τα ατομικά Workshops που έκανα δημιούργησα το δικό μου φωτογραφικό έργο και έκανα την πρώτη ατομική μου έκθεση!

Βρισηίδα
Οι ασκήσεις που κάναμε στα Workshops μου έμαθαν πολλά μικρά μυστικά για να κάνω την καθημερινότητά μου πιο όμορφη και πιο δημιουργική

Δέσποινα
Μέσα από την Inner Vision Photography κατάλαβα ότι η φωτογραφία είναι πραγματικά μια μαγική τέχνη!

Γιάννης
Μέσα από την Inner Vision Photography έμαθα πώς να αντιμετωπίζω θετικότερα τη ζωή και να έχω καλύτερη διάθεση. Άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά και να βρίσκω πιο εύκολα λύσεις για τα θέματα που με απασχολούσαν

Αφροδίτη
Κατάλαβα ότι μοιάζω με τους άλλους περισσότερο από όσο διαφέρω. Κι ότι πολλές φορές τα πράγματα που δεν μου αρέσουν στους άλλους είναι πράγματα που έχω κι εγώ και απλά δεν θέλω να τα δω. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως όλα αυτά θα τα μάθαινα μέσα από φωτογραφίες που τραβούσα χωρίς να έχω κάτι στο μυαλό μου! Έμαθα, όμως, μέσα από τα Workshops πως τελικά όσο πιο ασυνείδητα κάνουμε κάτι τόσο πιο πολλά μαθαίνουμε για μας!

Έλενα
Νιώθω πως με βοήθησε να είμαι λιγότερο επικριτικός και αυστηρός τόσο με τον εαυτό μου όσο και με τους άλλους.

Γιώργος