Διαδραστικές κάρτες
Μπορείτε να τις αποκτήσετε κατόπιν επικοινωνίας στο email: info@aggelikikastrinelli.gr

Explore the unknown… Rediscover the familiar

Οι κάρτες “Explore the unknown… Rediscover the familiar” αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σειράς προϊόντων της Art therapy, που χρησιμοποιούν σαν μέσο τη φωτογραφία, και έχουν σαν στόχο: να αφυπνίσουν τη δημιουργικότητά μας, να μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με ό,τι ασυνείδητα συμβαίνει μέσα μας, να διευρύνουν το βλέμμα μας, να προκαλέσουν την αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους.

Κι επειδή, όπως είπε και ο Αϊνστάιν, «για να ξυπνήσει κανείς τη δημιουργικότητα πρέπει να αναπτύξει την τάση του για παιχνίδι», η χρήση των συγκεκριμένων καρτών έχει το χαρακτήρα παιχνιδιού.

Οι κάρτες “Explore the unknown… Rediscover the familiar” αποτελούνται από 50 κάρτες με φωτογραφίες, 45 κάρτες με λέξεις (ελληνικά / αγγλικά) και 5 κάρτες κενές (όταν τραβάτε μια κενή κάρτα επινοείτε εσείς τη λέξη που θέλετε να συνδυάσετε με την φωτογραφία που τραβήξατε).

Οι κάρτες δεν έχουν χαρακτήρα μαντικής τέχνης. Ο όποιος ερμηνευτικός χαρακτήρας τους αποδίδεται ελεύθερα από το άτομο ή την ομάδα που τις χρησιμοποιεί.

Οι κάρτες απλά δείχνουν, υπενθυμίζουν, γίνονται μέσο που μας βοηθά να συνευρεθούμε με τον εαυτό μας, με τρόπο μυσταγωγικό και βιωματικό, και να επανασυνδεθούμε με τον πυρήνα μας.

Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ατομικά ή ομαδικά.

Ατομικά

Τραβάτε τυχαία μια κάρτα από το πακέτο των καρτών με τις φωτογραφίες και μια κάρτα από το πακέτο των καρτών με τις λέξεις. Στη συνέχεια προσπαθείτε να τις σχετίσετε μεταξύ τους και με το ερώτημα που πιθανά να έχετε υποβάλλει. Το ερώτημα αυτό μπορεί να αφορά σε παροχή βοήθειας σχετικά με τη συνειδητοποίηση της συναισθηματικής / πνευματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή περίοδο της ζωής σας.

Ομαδικά

Το κάθε μέλος της ομάδας τραβάει στην τύχη ένα δίδυμο καρτών, το σχετίζει με το πως αισθάνεται εκείνη τη στιγμή μέσα στο πλαίσιο της ομάδας, και στο τέλος γίνεται ένας γενικός συσχετισμός των δίδυμων καρτών όλων των μελών της ομάδας.

Μπορεί επίσης να γίνει ένα δημιουργικό εργαλείο όπου το μέλος που τραβάει το πρώτο δίδυμο των καρτών ξεκινάει την αφήγηση μιας ιστορίας που συνεχίζεται από τα υπόλοιπα μέλη με βάση τα δικά τους δίδυμα καρτών.